top of page
empresa Umbralia control de plagues Barcelona

93 433 52 33

cat    I

xinxes-portada_edited.jpg

Tractaments per eliminar els xinxes del llit a Barcelona
 

¿Què són els xinxes del llit?

Les xinxes del llit cimex lectularius són insectes petits que s'alimenten de la sang humana i que costa detectar a simple vista. Solen amagar-se en llocs ocults a prop dels llits i apareixen a la nit per alimentar-se i tornar-se a amagar ràpidament. Des de fa un temps semblava que les xinxes del llit havien quedat en l'oblit i que únicament ho patien persones en ambients de pols o establiments sense un mínim d'higiene.

 

Actualment, però, el nombre de infestacions ha augmentat moltíssim tant a les llars com en hotels i hostals independent em de el grau de neteja. La raó principal d'aquest creixement és l'alta mobilitat de les persones en els últims anys, beneficiat en part per la facilitat de viatjar i l'ús d'habitatges particulars com pisos turístics amb un alt trànsit de persones.

¿Per què apareixen els xinxes i com es transmeten?

Com dèiem avui dia és molt més senzill del que sembla veure afectat per una plaga de xinxes del llit. Sol ser molt habitual portar-los com a hostes convidats en maletes o bosses d'equipatge després d'un viatge a l'estranger, sobretot si és a països pobres o zones amb hàbits higiènics poc existents, encara que això no és del tot imprescindible ja que també ens els podem trobar en hostals, hotels o habitatges turístics amb un grau de neteja superior.   

 

Una altra forma habitual d'infestació sol ser a través de les mascotes. Els xinxes salten i es reprodueixen fàcilment entre gossos i gats per alimentar-se i posteriorment passar a les nostres vivendes.

 

Finalment, també podem portar les xinxes a casa al recollir mobles del carrer o de segona mà, especialment si són capçals de llit, tauletes de nit o armaris que situarem en els dormitoris.  

 

Els xinxes del llit s'amaguen en buits i espais a uns 2 o 3 metres del llit. Solen introduir-se en les costures dels matalassos, en esquerdes i escletxes de les parets, en somiers, capçals, cadires, després dels sòcols o fins i tot dins dels endolls. Allà passen la major part del temps esperant la nit per sortir i alimentar-se de l'hoste.

 

¿Què hem de fer davant d'una picada de xinxes del llit?

Es xinxes s'alimenten de la nostra sang habitualment quan dormim. Surten del seu amagatall només per alimentar-se amb una freqüència variable que sol oscil·lar entre els 2 i 7 dies. La saliva d'aquests insectes conté una espècie d'anticoagulant que els permet xuclar literalment la sang fins que es sadollen. Les picades de les xinxes són semblants a les d'altres insectes com les puces o mosquits i poden ser fàcilment confusibles. Generalment les picades solen aparèixer en grups de tres en tres i situar-se en línia a causa de l'estrès amb el que mengen.

 

La reacció a les picades també és diferent segons la persona. Algunes no notaran absolutament cap efecte i en altres poden arribar a provocar un gran inflor i picor. La pauta general és rentar-les amb aigua i sabó, i tot i que les xinxes del llit no transmeten malalties, en ocasions pot ser necessari visitar a el metge i que ens recepti algun antihistamínic.  

Mètodes i tractaments per eliminar els xinxes del llit

Com amb totes les plagues urbanes gairebé sempre trobem múltiples maneres de combatre-la i acabar amb ella: utilitzar mètodes i remeis casolans o bé contactar amb una empresa professional. Així com amb altres plagues els remeis domèstics poden funcionar molt bé, en el cas de les xinxes nostra recomanació és acudir el més aviat possible a una empresa professional ja que es tracta d'una plaga difícil d'eliminar.

 

També és important que la plaga sigui correctament diagnosticada per triar el tractament adequat. En tot cas sempre es poden seguir una sèrie de pautes i remeis casolans que poden ajudar a combatre la plaga, entre els quals destaquem els següents:

 

Remeis casolans per eliminar els xinxes del llit 

 

Dins dels tractaments casolans útils per eliminar les xinxes trobem les següents recomanacions:

 

  • Un de les primeres accions que podem fer a l'infestarnos amb xinxes del llit és rentar tota la roba a una temperatura superior als 60º.
     

  • D'altra banda s'ha d'inspeccionar acuradament el matalàs i els mobles propers al llit així com tots els espais on les xinxes es poden amagar per intentar trobar-los a ells o als rastres que deixen.
     

  • També és recomanable examinar la roba, bosses i complements quan surti de casa per evitar emportar-se algun individu i reiniciar una infestació en un altre habitatge i lloc.
     

  • Finalment, es poden aplicar productes insecticides domèstics que es poden trobar fàcilment en qualsevol supermercat o drogueria. Aquests productes no solen ser molt efectius i el seu ús indiscriminat dels últims anys ha reduït encara més la seva efectivitat provocant que les xinxes s'acabin tornant resistents.

 

Seguir aquesta sèrie de recomanacions i remeis casolans pot ajudar a reduir la plaga o evitar que es reprodueixi amb celeritat, però per la nostra experiència sabem que en molt poques ocasions serà suficient per acabar amb la plaga.

Tractaments professionals per eliminar els xinxes de casa

 

A Umbralia som experts en el control integral de plagues urbanes. Portem més de 20 anys combatent les plagues de xinxes i oferim els tractaments més eficaços. El primer que realitzaran els nostres tècnics és una inspecció exhaustiva de casa per detectar els escondijos de les xinxes. S'han d'inspeccionar el llit amb especial atenció a les costures dels matalassos i el capçal, les tauletes i llums, els endolls, els sòcols i qualsevol altre lloc susceptible de ser el seu amagatall.

 

En funció de l'grau d'infestació combinarem el tractament mitjançant polvorització de productes insecticides d'última generació juntament amb l'aplicació de calor mitjançant vaporitzador industrial. Amb aquest tipus de màquines d'ús professional s'aplica vapor sec que arriba als 100 º sense deteriorar les superfícies.

 

El tractament amb insecticides s'ha de realitzar dues vegades espaiant la seva aplicació 15-17 dies. Això és necessari perquè actualment no hi ha cap producte al mercat que elimini els ous de les xinxes. Finalment i depenent de cada situació recomanarem a el client una sèrie de pautes i recomanacions necessàries per garantir la completa eliminació de la plaga i evitar que es torni a reproduir.

 

Amb Umbralia podrà estar tranquil, solucionarem el seu plaga de xinxes amb rapidesa i la màxima professionalitat possible. Portem més de 20 anys dedicats a l'control integral de plagues urbanes. La satisfacció dels nostres clients és la nostra millor garantia.

 

 

Tractaments professionals per eliminar els xinxes als negocis

A Umbralia els guiarem durant tot el procés d'eliminació de xinxes en el seu negoci, explicant-li els passos que ha de seguir per eradicar aquesta molesta plaga definitivament. També l'informarem de totes les pautes i mesures que haurà de prendre per assegurar l'eficàcia i seguretat del tractament.

 

Habitualment els negocis que requereixen tractaments per eliminar els xinxes del llit són aquells amb un elevat trànsit de persones com poden ser els hotels, hostals o negocis turístics. La detecció de xinxes per part d'un client pot tenir greus conseqüències i arribar fins i tot a arruïnar la reputació del seu negoci, per això és imprescindible actuar ràpidament i solucionar-lo abans possible.

 

Demani inspecció i pressupost gratuïts. Solucionarem el seu plaga de xinxes amb la major rapidesa possible i màxima professionalitat evitant que tingui un impacte negatiu en el seu negoci. 

20 anys d'experiència al vostre servei

A Umbralia portem més de 20 anys oferint serveis de qualitat per al control integral de plagues urbanes.

La confiança dels nostres clients és la nostra millor garantia.

 

empresa per al control de plagues a Barcelona

Inspecció i assessorament
gratuïts

Els nostres tècnics especialitzats atendran la vostra consulta immediatament, concretarem una visita gratuïta quan sigui necessari i elaborarem pressupost valorant el tractament més adequat  a les vostres necessitats.

 

logo tractaments de plagues

Tractaments garantits i de màxima eficàcia 

Els tractaments que realitzem a Umbralia tenen garantia al 100%,  són de màxima eficàcia i es realitzen combinant les mesures físiques amb els productes més innovadors i respectuosos amb les persones i el medi ambient.


 

Serveis

Contacte

tel. 93 433 52 33

horari:  dilluns a divendres

08:00 a 20:00 h

C/ Niça, 3  local bxos.

08024 Barcelona

Legal

empresa plagues Barcelona

© Umbral de Tolerancia, SL. N.I.F  B63053060  · Experts en control integral de plagues urbanes  ·  Tots els drets reservats  

bottom of page